ROMÂNIA

Zoetis lansează primul vaccin pentru câini cu administrare orală, din Europa

Versican® Plus Bb Oral - Noul vaccin care ajută la protejarea împotriva Bordetella bronchiseptica va fi disponibil în toată Europa în beneficiul animalelor de companie, al proprietarilor și al medicilor veterinari

MADRID, SPANIA, 31 Octombrie 2019 ‐ Zoetis, cea mai importantă companie la nivel mondial pentru sănătatea animalelor, a anunțat astăzi lansarea Versican® Plus Bb Oral - primul vaccin cu administrare orală pentru câini, din Europa. Acesta va oferi o protecție solidă și de lungă durată împotriva Bordetella bronchiseptica, componenta primară a complexului de boli respiratorii infecțioase canine (CIRDC), având o administrare ușoară acum, pe cale orală.

Versican Plus Bb Oral oferă un confort sporit pentru câini și o experiență plăcută la examinarea animalelor de companie atât pentru proprietarii de câini, cât și pentru medicii veterinari. Vaccinul lichid este ușor administrat în cavitatea bucală și asigură imunitate pe o durată de 12 luni.

Protecție solidă și administrare ușoară

Dr. Eileen Ball, Global Veterinary Medical Lead for Companion Animal Infectious Diseases pentru Zoetis, a declarat: „Versican Plus Bb Oral asigură o protecție solidă și vine în același timp cu o modalitate de administrare inovatoare și blândă. Noua administrare orală oferă o experiență pozitivă pentru câini, proprietari și medicii veterinari. Ne așteptăm ca această nouă opțiune pentru vaccinare să conducă la o creștere a recomandărilor pentru prevenirea Bordetella, respectarea vaccinării și în final, o populație canină mai sănătoasă.

„Aproape toți câinii sunt expuși riscului de CIRDC, iar Bordetella este un agent patogen comun, dar care poate fi prevenit. Adăugarea Versican Plus Bb Oral la protocoalele de vaccinare oferă protecție împotriva CIRDC pentru câini. Medicii veterinarii pot propune această nouă vaccinare proprietarilor de animale de companie la vizita anuală de control, știind că vor crea o experiență mai puțin stresantă pentru animalele de companie și pentru proprietari.

O nouă opțiune de prevenire a CIRDC pentru medicii veterinari

Zoetis a înființat Consiliul European Consultativ pentru Bolile Respiratorii Infecțioase Canine - format din medici veterinari specialiști din toată Europa - pentru a oferi îndrumări și sfaturi cu privire la lansarea produsului.

Michael J. Day, Profesor emerit la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, membru în Consiliu a declarat la lansare: „CIRDC are o patogeneză multifactorială, care implică factori de mediu și stilul de viață precum și numeroase organisme potențial cauzatoare. CIRDC nu este doar o tuse dobândită în canise. Poate fi răspândit în orice spațiu ocupat de mai mulți câini, inclusiv saloane de îngrijire, unități de zi pentru câini sau parcuri pentru câini. Agenții patogeni nu au dispărut de-a lungul timpului și CIRDC este predominant în toată Europa, Bordetella bronchiseptica rămânând un agent identificat frecvent la câinii infectați.

„Cred că este interesant pentru medicii veterinari europeni să aibă acum o altă opțiune în modul în care oferă protecție împotriva Bordetella. Vor fi diferite situații când, în funcție de circumstanțe, se va alege cea mai potrivită cale de administrare, fie orală, intranazală sau injectabilă."

Versican Plus Bb Oral va fi lansat în Europa începând cu luna Noiembrie a anului 2019, urmând ca lansarea să continue pe continent până în Octombrie 2020.

Despre Versican Plus Bb Oral

Versican Plus Bb Oral oferă o protecție eficientă și de lungă durată împotriva Bordetella, cu o administrare orală, confortabilă și convenabilă, cu o singură doză pentru câinii cu vârsta de 8 săptămâni sau mai mult. Siguranța a fost demonstrată inclusiv atunci când s-au administrat concomitent cu produse din gama Versican Plus și Vanguard. S-a stabilit că durata imunității este de 12 luni, iar pentru a se menține protecția, se recomandă revaccinări anuale ale câinilor.

Despre Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie specializată în sănătatea animalelor, dedicată susţinerii clienţilor şi afacerilor acestora în cele mai bune moduri cu putinţă. Cu o istorie de mai mult de 65 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și produse medicinale veterinare, completate de produse de diagnostic, teste genetice, bio-dispozitive și o serie de alte servicii. Zoetis deservește medicii veterinari, producătorii de animale și persoanele care cresc și îngrijesc animale de fermă și animale de companie, cu vânzări ale produselor sale în peste 100 de țări. În 2018, compania a generat venituri anuale de 5,8 miliarde de dolari, având aproximativ 10.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.zoetis.com.

AVIZ

Declarații anticipative Acest comunicat de presă conține declarații anticipative care reflectă perspectivele actuale ale Zoetis în ceea ce privește planurile de afaceri sau perspectivele, performanța operațională sau financiară viitoare, așteptările privind produsele și alte evenimente viitoare. Aceste declarații nu reprezintă garanții pentru performanțe sau acțiuni viitoare. Declarațiile anticipative sunt supuse unor riscuri și incertitudini. Dacă unul sau mai multe dintre aceste riscuri sau incertitudini se materializează sau dacă ipotezele fundamentale ale conducerii se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele prevăzute de o declarație prospectivă. Declarațiile anticipative vorbesc doar de data la care au fost făcute. Zoetis declină în mod expres orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație de perspectivă, fie că este vorba de informații noi, evenimente viitoare sau de altă natură. O altă listă și descriere a riscurilor, incertitudinilor și a altor aspecte pot fi găsite în Raportul nostru anual în formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2018, inclusiv în secțiunile din acesta, cu titlul "Declarații și factori care pot influența evoluția Rezultatele viitoare "și" Punctul 1A. Factori de risc ", în Rapoartele noastre trimestriale în formularul 10-Q și în Rapoartele curente în formularul 8-K. Aceste depuneri și depuneri ulterioare sunt disponibile online la www.sec.gov, www.zoetis.com sau printr-o cerere la Zoetis.

  1. Profesorul emerit Michael J Day are o relație de consultanță cu Zoetis

Demonstrație vaccinare cu administrare orală

Zoetis lansează în Europa primul vaccin cu administrare orală pentru animalele de companie