ROMÂNIA

Zoetis obține autorizația de comercializare pentru Solensia® (frunevetmab)

Zoetis a primit din partea Comisiei Europene autorizația de comercializare pentru Solensia® (frunevetmab), o nouă terapie pentru ameliorarea durerii asociate osteoartritei (OA) la pisici.

  • Solensia este primul anticorp monoclonal injectabil (mAb) autorizat pentru ameliorarea durerii asociate osteoartritei (OA) la pisici
  • Solensia funcționează ca un tratament lunar care vizează factorul de creștere a nervilor (FCN), un element cheie în durerea OA
  • În noiembrie 2020, a fost primită autorizația de comercializare pentru un produs similar pentru câini, Librela®

ZAVENTEM, Belgia 22 Februarie - Zoetis Inc. (NYSE: ZTS) a anunțat astăzi că a primit din partea Comisiei Europene autorizația de comercializare pentru Solensia® (frunevetmab), un nou tratament pentru osteoartrită felină pentru ameliorarea durerii. Osteoartrita la pisici este o afecțiune foarte răspândită1, existentă la 40% dintre pisici, poate genera durere, limita confortul și calitatea vieții unei pisici dacă nu este tratată.

Solensia acționează diferit față de opțiunile actuale de tratament, vizând factorul de creștere a nervului (FCN), un element cheie în durerea determinată de osteoartrită (OA) 1,2. Funcționează similar cu anticorpii naturali, cu o implicare minimă a ficatului sau a rinichilor în metabolismul său și eliminarea din organism, având un impact minim asupra sistemului gastro-intestinal 3. Este administrat de medicul veterinar sub formă de injecție o data pe lună (sub piele).

„La Zoetis, cercetarea noastră privind anticorpii monoclonali continuă să promoveze îngrijirea animalelor, iar expertiza noastră ne permite să explorăm noi zone terapeutice pentru gestionarea bolilor cu prevalență ridicată și nevoi mari nesatisfăcute”, a declarat Catherine Knupp, DVM, MS, Vicepreședinte executiv și Președinte la departamentul Cercetare și Dezvoltare din Zoetis. „Durerea în osteoartrită la pisici rămâne mult subtratată, iar Solensia este un prim exemplu al angajamentului nostru de a aduce inovații semnificative în rândul medicamentelor pentru feline. Acest tratament lunar este o nouă opțiune eficientă de tratament pentru medicii veterinari și proprietarii de pisici și suntem mândri să ni se acorde prima aprobare a unei terapii cu anticorpi monoclonali pentru ameliorarea durerii la pisici. ”

Calitatea vieții îmbunătățită pentru pisici și stăpânii lor

Prin ameliorarea durerii, Solensia ajută la îmbunătățirea capacității generale de activitate fizică, a sociabilității și a calității vieții pisicilor cu osteoartrită. Beneficiile acestui nou produs sunt ameliorarea eficientă a durerii, combinată cu un profil de siguranță pozitiv, printr-un tratament injectabil lunar pentru durere în osteoartrită la pisici. Într-un studiu clinic de peste trei luni, proprietarii de animale de companie au ținut sub observație / au studiat semnele de durere, inclusiv capacitatea de activitate fizică, sociabilitatea și calitatea vieții. Un total de 76% dintre proprietarii de pisici au raportat o îmbunătățire susținută a semnelor, prin lipsa durerii atunci când pisicile lor au fost tratate cu Solensia.

Margaret E. Gruen4, DVM, MVPH, PhD, DACVB, Profesor asistent de medicină comportamentală la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a declarat: „Cercetările mele clinice și experiența personală au arătat că durerea în osteoartrită poate afecta pisicile într-o varietate de moduri. Le afectează capacitatea de a-și desfășura activitățile din viața de zi cu zi și le afectează negativ calitatea vieții. Durerea în osteoartrită poate afecta, de asemenea, somnul, funcția cognitivă, afectul (starea emoțională) și relațiile sociale. ” FCN este unul dintre factorii cheie care mediază durerea, inducând eliberarea atât a mediatorilor pro-inflamatori, cât și a mai multor FCN contribuind astfel la un ciclu de durere și inflamație. Terapia anti-FCN ar putea fi cel mai interesant progres terapeutic din ultimii 20 de ani în medicina veterinară pentru a combate durerea în OA, de aceea apreciez introducerea acest instrument inovator pentru medicii veterinari care se străduiesc să amelioreze durerea în osteoartrită. Administrarea lunară o face deosebit de utilă pentru pisici, având potențialul de a aduce ameliorarea durerii la milioane de pisici care suferă de OA ”, a spus ea.

Medicii veterinari cred că Solensia va ajuta să fie tratate mai multe pisici cu durere OA și pe o perioadă mai lungă de timp5.

Mike McFarland, DVM, Vicepreședinte executiv și Director Medical la Zoetis a spus: „Din experiența mea, am aflat că pisicile își pot ascunde bine durerea. Proprietarii de pisici veneau când pisicile lor prezentau semne de disconfort, cum ar fi dormit mai mult, iritabilitate sau lipsă de activitate, dar credeau că acestea sunt doar comportamente de îmbătrânire „normale”. Datorită Solensia, medicii veterinari vor avea acum o soluție avansată disponibilă pentru gestionarea durerii asociate osteoartritei la pisici și vor oferi în cele din urmă noi alternative proprietarilor de pisici pentru a îmbunătăți calitatea vieții animalelor de companie. ”

Rob Kelly, Vicepreședinte Executiv și Președinte, Operațiuni Internaționale la Zoetis concluzionează: „Concentrarea noastră asupra medicamentelor pentru feline nu este nouă. Include un portofoliu mare de soluții pentru a prevedea, preveni, detecta și trata bolile cu teste de diagnostic rapide, vaccinuri și alte soluții preventive precum Stronghold Plus® împotriva mai multor paraziți, Cerenia® pentru ameliorarea vărsăturilor și Synulox® pentru tratamentul unei gama largi de infecții bacteriene la pisici. Suntem foarte încântați să adăugăm acum Solensia la portofoliul nostru de produse pentru feline, ca o soluție nouă unică pentru proprietarii de pisici și medicii veterinari în gestionarea durerii asociate osteoartritei.

Substanța activă a Solensia este frunevetmab, un anticorp monoclonal (mAb) distinct de cel utilizat în Librela (bedinvetmab), omologul său canin. Fiecare a fost conceput special pentru speciile sale țintă.

Despre Solensia ® (frunevetmab)

Frunevetmab este un anticorp monoclonal special conceput pentru pisici. Neutralizează factorul de creștere a nervilor (FCN), un element cheie implicat în osteoartrita la pisici și, prin aceasta, reduce durerea. În timpul studiului clinic pivot, Solensia® a demonstrat un profil pozitiv, iar un total de 76% dintre proprietarii de pisici au raportat o îmbunătățire susținută a semnelor de durere atunci când pisicile lor au fost tratate.

Despre Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie specializată în sănătatea animalelor, dedicată susținerii clienților și afacerilor acestora. Având la bază mai mult de 60 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și produse medicinale veterinare, completate de produse de diagnostic, teste genetice, biodispozitive și o serie de alte servicii. Zoetis deservește medicii veterinari, producătorii de animale și persoanele care cresc și îngrijesc animalele din fermă și animalele de companie, cu vânzări ale produselor sale în mai mult de 100 de țări.

Declarații anticipative

Acest comunicat de presă conține declarații anticipative care reflectă perspectivele actuale ale Zoetis în ceea ce privește planurile de afaceri sau perspectivele, performanța operațională sau financiară viitoare, așteptările privind produsele și alte evenimente viitoare. Aceste declarații nu reprezintă garanții pentru performanțe sau acțiuni viitoare. Declarațiile anticipative sunt supuse unor riscuri și incertitudini. Dacă unul sau mai multe dintre aceste riscuri sau incertitudini se materializează sau dacă ipotezele fundamentale ale conducerii se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele prevăzute de o declarație prospectivă. Declarațiile anticipative vorbesc doar de data la care au fost făcute. Zoetis declină în mod expres orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație de perspectivă, fie că este vorba de informații noi, evenimente viitoare sau de altă natură. O altă listă și descriere a riscurilor, incertitudinilor și a altor aspecte pot fi găsite în Raportul nostru anual în formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2019, inclusiv în secțiunile din acesta, cu titlul "Declarații și factori care pot influența evoluția Rezultatele viitoare "și" Punctul 1A. Factori de risc ", în Rapoartele noastre trimestriale în formularul 10-Q și în Rapoartele curente în formularul 8-K. Aceste depuneri și depuneri ulterioare sunt disponibile online la www.sec.gov, www.zoetis.com sau printr-o cerere la Zoetis.

Referințe

  1. Enomoto M, Mantyh PW, Murrell J, et al. Anti-nerve growth factor monoclonal antibodies for the control of pain in dogs and cats. Vet Rec.2019;184(1):23
  2. Schmelz, M., Mantyh, P., Malfait, A.M., Farrar, J., Yaksh, T., Tive, L. and Viktrup, L., 2019. Nerve growth factor antibody for the treatment of osteoarthritis pain and chronic low-back pain: mechanism of action in the context of efficacy and safety. Pain, 160(10), p.2210.
  3. Keizer RJ, Huitema AD, Schellens JH, Beijnen JH. Clinical pharmacokinetics of therapeutic monoclonal antibodies. Clin Pharmacokinet. 2010;49(8):493-507
  4. Dr. Gruen are relații de consultanță cu Zoetis.
  5. Zoetis Veterinarian Market Research; Project November KG Market Sense 2018