ROMÂNIA

Zoetis a primit autorizația de comercializare pentru CircoMax® Myco din partea Comisiei Europene

  • Primul vaccin combinat PCV2 și M. hyopneumoniae din UE pentru porci, care include două genotipuri PCV2 pentru o acoperire mai largă împotriva circovirusului porcin în continuă evoluție
  • Vaccin gata de utilizare, în doză unică, o combinație formulată cu MetaStim®, oferind medicilor veterinari și producătorilor o soluție nouă fiabilă, eficientă și convenabilă
  • Cea mai lungă protecție combinată, disponibilă pentru PCV2 și M. hyopneumoniae, timp de 23 de săptămâni după vaccinare

Zaventem, BELGIA – 17 Decembrie 2020 - Zoetis a anunțat astăzi că a primit autorizația de comercializare pentru CircoMax® Myco din partea Comisiei Europene pentru imunizarea activă a porcilor împotriva circovirusului porcin tip 2 (PCV2) și Mycoplasma hyopneumoniae.

Cu administrare în doză unică, CircoMax®Myco oferă cea mai lungă protecție combinată de pe piața UE împotriva agenților patogeni PCV2 și M. hyopneumoniae. Acest lucru reduce încărcătura virală de PCV2 din sânge și țesuturi limfoide, excreția de PCV2 în materiile fecale, leziunile țesuturilor limfoide asociate cu infecția cu PCV2 și leziunile pulmonare asociate cu infecții M. hyopneumoniae. Protecția porcilor a fost demonstrată împotriva genotipurilor 2a, 2b și 2d ale circovirusului porcin și durează cel puțin 23 de săptămâni după vaccinare la porcii pentru îngrășat atât pentru PCV2, cât și pentru M. hyopneumoniae.

„Circovirusul porcin de tip 2 a demonstrat rate mari de mutație și recombinare și se știe că evoluează rapid în Europa și în întreaga lume. Vaccinurile comerciale PCV2 au fost eficiente în controlul bolii clinice, dar există un decalaj genetic în creștere între virusurile “din teren” și vaccinuri. Până în prezent, toate vaccinurile din Europa s-au bazat pe un singur genotip, PCV2a, în timp ce astăzi cele mai răspândite virusuri găsite aparțin altor genotipuri: PCV2b și în special PCV2d”, a declarat Monica Balasch, Director, Dezvoltare Globală a produselor biologice, Zoetis. „Noi credem că este nevoie de noi vaccinuri, cum ar fi CircoMax® Myco, care include două genotipuri PCV2 pentru o acoperire mai largă. Am obținut rezultate excelente care arată o reducere a pierderilor de creștere a masei corporale în studiile de teren din UE. Acest vaccin inovator cu o singură doză este un instrument nou pentru medicii veterinari și producătorii care își pot îmbunătăți programele de control pentru PCV2 și M. hyopneumoniae, în special în fața infecțiilor cu PCV2 cu genotip multiplu.

„Suntem încântați să aducem CircoMax® Myco în Europa”, a spus Alvaro Aldaz, Director Dezvoltare Comercială Globală, Porcine, Zoetis. „De mulți ani, vaccinarea intensivă a contribuit la presiunea selectivă și la apariția de noi genotipuri de PCV2. Fermele europene de porci sunt adesea infectate cu mai mult de un genotip, iar boala subclinică este frecventă. Vaccinurile comerciale se bazează toate pe genotipul PCV2a, în timp ce CircoMax® Myco este primul vaccin care include două genotipuri PCV2 (a & b) și fracția purificată brevetată de M. hyopneumoniae. Este formulat cu MetaStim® pentru imunizare activă, ceea ce oferă 23 de săptămâni de protecție împotriva acestor amenințări. ”

CircoMax® Myco este un vaccin veterinar care conține circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1 care conține proteina cadre de citire deschise 2 (ORF2) de circovirus porcin tip 2a, circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1, care conține proteina ORF2 de circovirus porcină tip 2b și Mycoplasma hyopneumoniae inactivată, tulpina P-5722-3.

Eficacitatea și siguranța CircoMax® Myco sunt susținute de un program cuprinzător de studii clinice analizate de Agenția Europeană pentru Medicamente și inclus în procedura de reglementare aprobată de către Comisia Europeană.

Despre PCV2

Circovirusul porcin de tip 2 (PCV2) este agentul patogen asociat cu bolile cauzate de circovirusul porcin și unul dintre principalii agenți patogeni din industria porcină globală, care a adus pierderi economice semnificative industriei de creștere a porcinelor.

PCV2 este agentul cauzal al Bolii Sistemice a Circovirusului Porcin (PCV-SD), denumită anterior Sindromul de slăbire multisistemică după înțărcare (PMWS) și poate conduce la infecții secundare, în special boli respiratorii și reproductive, diaree, dermatită porcină și sindrom de nefropatie (PDNS) la porcii infectați.

Mycoplasma hyopneumoniae cauzează boli respiratorii foarte costisitoare din punct de vedere economic și este un agent patogen principal în complexul de boli respiratorii porcine (PRDC) care implică virusuri și pneumonie enzootică (EP) atunci când sunt asociate în secundar cu bacterii.

Despre Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie specializată în sănătatea animalelor, dedicată susținerii clienților și afacerilor acestora. Având la bază mai mult de 60 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și produse medicinale veterinare, completate de produse de diagnostic, teste genetice, biodispozitive și o serie de alte servicii. Zoetis deservește medicii veterinari, producătorii de animale și persoanele care cresc și îngrijesc animalele din fermă și animalele de companie, cu vânzări ale produselor sale în mai mult de 100 de țări.

Declarații anticipative

Acest comunicat de presă conține declarații anticipative care reflectă perspectivele actuale ale Zoetis în ceea ce privește planurile de afaceri sau perspectivele, performanța operațională sau financiară viitoare, așteptările privind produsele și alte evenimente viitoare. Aceste declarații nu reprezintă garanții pentru performanțe sau acțiuni viitoare. Declarațiile anticipative sunt supuse unor riscuri și incertitudini. Dacă unul sau mai multe dintre aceste riscuri sau incertitudini se materializează sau dacă ipotezele fundamentale ale conducerii se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele prevăzute de o declarație prospectivă. Declarațiile anticipative vorbesc doar de data la care au fost făcute. Zoetis declină în mod expres orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație de perspectivă, fie că este vorba de informații noi, evenimente viitoare sau de altă natură. O altă listă și descriere a riscurilor, incertitudinilor și a altor aspecte pot fi găsite în Raportul nostru anual în formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2019, inclusiv în secțiunile din acesta, cu titlul "Declarații și factori care pot influența evoluția Rezultatele viitoare "și" Punctul 1A. Factori de risc ", în Rapoartele noastre trimestriale în formularul 10-Q și în Rapoartele curente în formularul 8-K. Aceste depuneri și depuneri ulterioare sunt disponibile online la www.sec.gov, www.zoetis.com sau printr-o cerere la Zoetis.