ROMÂNIA

Lansare Poulvac E.Coli în Uniunea Europeana şi în România

Zoetis lansează Poulvac E.Coli.

 

ZOETIS LANSEAZĂ POULVAC E.COLI, PRIMUL VACCIN SPRAY ÎMPOTRIVA E.COLI PENTRU PĂSĂRI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Bucuresti 25 Octombrie 2012 şi Bacău 26 Octombrie 2012- Zoetis România a lansat Poulvac E. coli cu participarea celor mai importanţi specialişti în domeniu din ţară.

Poulvac E. coli este primul vaccin administrat sub formă de sprayere împotriva tulpinii de Escherichia coli patogene pentru păsări (APEC) pentru industria avicolă, aprobat în Uniunea Europeană.

Acest nou vaccin este bazat pe un izolat European de E.coli, şi s-a dovedit că asigură o protecţie largă împotriva infecţiilor de teren izolate în regiune. Poate fi administrat începând cu vârsta de 1 zi, iar studiile au arătat că generează un puternic răspuns imun, care reduce mortalitatea până la 12 săptămâni 1-4. Vaccinul are o perioadă de aşteptare de 0 zile. Rapelul depinde de presiunea infecţioasă locală, iar evaluarea riscului trebuie efectuată de către un medic veterinar.

Poulvac E. coli este primul vaccin eficient care poate fi administrat în masă păsărilor, pentru a preveni infecţiile dese cu E.coli din industria avicolă. Reprezintă o inovaţie pentru piaţă, fiind primul vaccin produs pentru a fi administrat sub formă de sprayere.

Noul produs este o nouă opţiune de prevenţie, atât pentru producători cât şi pentru medicii veterinari. Domnul Erik Uyttebroek, Director de Marketing Zoetis Global Poultry Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, explică:

“Sectorul de găini ouătoare are acces la puţine antibiotice eficiente, care să nu genereze reziduuri în ouă. De fapt, în unele ţări, nu există produse autorizate care să poată fi folosite în fermele de găini ouătoare în scop terapeutic. Pentru aceste sectoare Poulvac E.coli va fi un mijloc eficient de a îmbunătăţi statusul de sănătate şi bunăstarea animalelor.”

Zoetis lansează primul vaccin care se poate utiliza sub formă de sprayere împotriva E. coli pentru industria avicolă

Domnul Uyttebroek crede că noul vaccin va fi în mod particular folositor pentru a proteja efectivele valoroase de păsări, cum ar fi puicuţele de înlocuire sau reproducătorii, care au o durată de viaţă relativ lungă.

“Acesta este primul vaccin viu modificat împotriva tulpinii de E.coli patogene lansat în Uniunea Europeană, şi este primul pe care îl puteţi administra direct la păsările pe care doriţi să le protejaţi, în loc să vaccinaţi doar reproducătorii şi să vă bazaţi pe anticorpii maternali.”

“Unii producători au încercat să folosească auto-vaccinuri pentru a proteja seriile împotriva tulpinii de E.coli patogene pentru păsări, dar asta înseamnă vaccinarea individuală a păsărilor, ceea ce este departe de a fi ideal. În plus, aceste vaccinuri pot provoca reacţii nedorite la unele păsări. Poulvac E. coli reprezintă o alternativă eficientă cu mai puţină muncă” a precizat Domnul Uyttebroek.

Poulvac E. coli este disponibil pentru producătorii din industria avicolă din SUA de mai bine de 2 ani şi este de asemenea licenţiat în mai multe ţări din America Latină.

Tulpina de E.coli reprezintă un agent patogen oportunist, care în mod uzual produce infecţii la păsările compromise din punct de vedere imunologic sau care sunt stresate, de exemplu ca rezultat al unei infecţii respiratorii primare.    Este recunoscută ca fiind o cauză importantă a pierderilor financiare în industria avicolă din lumea întreagă.

Referinţe

1. Data on file, Study Report No. PPH-0006, Pfizer Inc.

2. Data on file, Study Report No. PL-178-2007, Pfizer Inc.

3. Data on file, Study Report No. TIA 23663, Pfizer Inc.

4. Data on file, Study Report No. PL-198-2007, Pfizer Inc.

CONTACT

Zoetis România S.R.L

Expo Business Park

54A Aviator Popisteanu, Building 2, 1-3rd Floor,

1st District, Bucharest, 012095 Romania

Scrieţi-ne pe e-mail