ROMÂNIA

Etapa finală a călătoriei noastre pentru a deveni o companie complet independentă

Anunţarea intenţiei Zoetis de a depune declaraţia de înregistrare.

 

ANUNŢAREA INTENŢIEI ZOETIS DE A DEPUNE DECLARAŢIA DE ÎNREGISTRARE.

OBSERVAŢII PRIVIND PLANURILE PFIZER DE CEDARE A PARTICIPAŢIEI RESTANTE DIN CADRUL ZOETIS

MADISON, NJ, 22 mai 2013 -- Zoetis Inc. (NYSE: ZTS) a făcut publică astăzi intenţia sa de a depune o Declaraţie de Înregistrare prin formularul S-4 la Comisia de Valori Mobiliare şi Burse (Securities and Exchange Commission - SEC) în corelaţie cu oferta de tranzacţionare a pachetului de acţiuni anunţată de Pfizer Inc. (NYSE: PFE).  Această ofertă creează posibilitatea acţionarilor Pfizer să tranzacţioneze toate, o parte sau niciuna din acţiunile cu drept de vot deţinute în cadrul Pfizer în schimbul obţinerii de acţiuni similare în cadrul companiei Zoetis.    

În prezent Pfizer deţine aproximatv 80% din acţiunile comune în circulaţie ale companiei Zoetis. Dacă acţiunile propuse spre tranzacţionare sunt subscrise în totalitate, Pfizer nu va mai deţine pachetul majoritar de control în cadrul Zoetis şi la încheierea ofertei de acţiuni, Zoetis va deveni o companie complet independentă. Dacă procentul acţiunilor subscrise este inferior numărului de titluri disponibile, Pfizer va distribui mai puţin de 400.985.000 acţiuni comune Zoetis. În această situaţie, Pfizer va continua să-şi menţină participaţia în cadrul Zoetis şi, în funcţie de numărul de acţiuni comune Zoetis tranzacţionate prin ofertă, Pfizer ar putea deţine controlul voturilor la nivelul companiei Zoetis în ceea ce priveşte alegerea directorilor. Totodată, Pfizer poate finaliza transferul participaţiei deţinute la Zoetis prin deschiderea de oferte de suplimentare sau acordarea de dividende speciale tuturor acţionarilor Pfizer.    

“Anunţul făcut de Pfizer marchează etapa finală a călătoriei noastre parcurse pentru a transforma Zoetis într-o companie complet independentă”, a afirmat Directorul General Zoetis, Juan Ramón Alaix, comentând pe marginea anunţului realizat de Pfizer. “Ne-am pregătit vreme de aproape doi ani în aşteptarea acestei zile, şi suntem entuziasmaţi că vom avea ocazia să ne afirmăm pe cont propriu drept compania lider mondial în medicina veterinară.  Vom continua să întâmpinăm nevoile clienţilor noştri prin soluţii pertinente în planul lor de activitate, şi să dezvoltăm parteneriate pe termen lung prin furnizarea de rezultate cu impact concret.  

“Mulţumim echipei manageriale Pfizer şi colegilor pentru că ne-au sprijinit în toate etapele acestui proces şi vom continua să colaborăm cu aceştia pe măsură ce finalizăm tranziţia spre propria noastră infrastructură”, a adăugat d-l Alaix.  “Avem toată încrederea în succesul pe termen lung al strategiilor noastre de dezvoltare şi în capacitatea de a obţine performanţe financiare, bazându-ne pe caracterul angajaţilor noştri, pe diversitatea modelului nostru de afaceri şi pe mecanismele fundamentale evidente în industria farmaceutică veterinară actuală”. 

Acest anunţ are caracter pur informativ şi nu reprezintă o ofertă de vânzare, nici de cumpărare de titluri, sau o recomandare care să influenţeze decizia investitorilor de a participa sau nu la oferta de acţiuni. Prospectul constituie singurul act de prezentare a ofertei.    

Despre Zoetis

Zoetis (zo-e-tis) este compania lider în medicina veterinară, dedicată susţinerii clienţilor săi şi afacerii acestora. Cu o experienţă de 60 de ani ca Pfizer Animal Health, afacere specializată în medicina veterinară, Zoetis descoperă, dezvoltă, fabrică şi comercializează vaccinuri şi medicamente de uz veterinar, destinate atât animalelor de fermă cât şi celor de companie.  În 2012, compania a generat venituri anuale de 4,3 miliarde dolari. Aceasta are peste 9.300 de angajaţi la nivel global şi este reprezentată regional în aproximativ 70 de ţări, inclusiv prin 29 de unităţi de producţie în 11 ţări. Produsele noastre deservesc medici veterinari, fermieri, producătorii din industria alimentară şi persoanele care cresc şi îngrijesc animale de fermă şi de companie din 120 de ţări.  

Informaţii suplimentare

Termenii şi condiţiile ofertei de acţiuni vor fi prezentate mai detaliat în declaraţia de înregistrare depusă de Zoetis la SEC şi în formularul Schedule TO depus de către Pfizer la SEC.  Prospectul informativ, care este inclus în declaraţia de înregistrare, cuprinde informaţii despre Pfizer, cedarea participaţiei şi aspecte corelate.  Pfizer va trimite prospectul prin poştă acţionarilor săi.Investitorilor şi deţinătorilor de acţiuni li se recomandă să citească cu atenţie şi în întregime prospectul şi alte documente relevante depuse la SEC de către Pfizer şi Zoetis, atunci când acestea devin disponibile şi înainte de a lua o decizie investiţională.Nici Pfizer, nici Zoetis sau oricare dintre directorii sau funcţionarii acestora sau managerii de tranzacţii desemnaţi să gestioneze oferta de acţiuni nu emit niciun fel de recomandare privind participarea investitorilor la ofertă.  Investitorii îşi pot procura o copie gratuită a prospectului şi a altor documente aferente depuse la SEC de către Pfizer şi Zoetis de pe site-ul web al SEC cu adresa www.sec.gov. Documentele repective pot fi de asemenea procurate gratuit, după caz, de pe site-ul Pfizer www.pfizer.com sau Zoetis www.zoetis.com.

Declaraţii anticipative

 Informaţiile din acest comunicat includ enunţuri cu caracter anticipativ, care reflectă aşteptările conducerii cu privire la evenimentele viitoare şi  performanţele operative şi sunt valabile doar de la această dată.Termeni precum “anticipăm”, “ne aşteptăm”, “estimăm”, “intenţionăm”, “planificăm”, “credem” precum şi alte cuvinte şi exprimări similare utilizate pentru a descrie orice planuri, acţiuni sau evenimente viitoare sunt menite să delimiteze aceste declaraţii anticipative.Aceste declaraţii anticipatve implică o serie de riscuri şi elemente de incertitudine.Acest tip de declaraţii anticipative cuprind, fără a se limita la, declaraţii cu privire la beneficiile separării, inclusiv rezultate viitoare pe plan financiar şi operativ, precum şi planurile, obiectvele, aşteptările şi intenţiile fiecărei companii şi alte declaraţii care nu se aplică unei realităţi istoric concrete.O prezentare detaliată a factorilor care pot determina diferenţe substanţiale între rezultatele concrete şi cele anticipate sau sugerate prin declaraţiile anticipative respective este inclusă în documentaţia depusă de Pfizer şi Zoetis la SEC, precum raportările trimestriale şi anuale şi declaraţia de înregistrare, prospectul informativ inclus în acesta şi documentele aferente cu privire la oferta de acţiuni.Pfizer şi Zoetis nu-şi asumă obligaţia de a actualiza şi revizui niciuna din declaraţiile incluse în aceste materiale, ca urmare a apariţiei de noi informaţii sau a altor circumstanţe.

Publicarea de informaţii pe internet  

Publicăm în mod regulat informaţii care pot fi importante pentru investitori în secţiunea “Investitori” a site-ului nostru web la adresa www.zoetis.com, pe pagina noastră de Facebook la adresa http://www.facebook.com/zoetis şi pe Twitter @zoetis.    Pentru a afla informaţii importante despre noi, recomandăm investitorilor actuali şi potenţiali să consulte site-ul nostru web în mod regulat şi să ne urmărească activitatea pe Facebook şi Twitter.  

CONTACT

Zoetis România S.R.L

Expo Business Park

54A Aviator Popisteanu, Building 2, 1-3rd Floor,

1st District, Bucharest, 012095 Romania

Scrieţi-ne pe e-mail