ROMÂNIA

Zoetis primește aprobarea Comisiei Europene pentru un grup de modificări la vaccinul Suvaxyn PRRS MLV

• Reducerea perioadei necesare pentru instalarea imunității la porcii pentru îngrășare, scrofițe și scroafe de la 28 zile la 21 zile.

• Prelungirea duratei imunității pentru scrofițe și scroafe de la 16 săptămâni la 26 de săptămâni.

Zoetis a anunțat că a primit aprobarea, în 18/06/2019, din partea Comisiei Europene pentru un grup de modificări privind produsul medicinal veterinar Suvaxyn PRRS MLV, un vaccin inovator care conține tulpina europeană modificată a virusului viu al sindromului respirator şi reproductiv porcin (PRRS), care oferă o protecție timpurie la porcii pentru îngrășare, scrofițe și scroafe și o durată mai mare de imunitate.

Debutul imunității la porcii pentru îngrășare, scrofițe și scroafe este acum scurtat de la 28 zile la 21 zile, iar durata imunității pentru scrofițe și scroafe este extinsă de la 16 săptămâni la 26 de săptămâni; Suvaxyn PRRS MLV oferă acum cea mai timpurie vaccinare pentru purcei, din prima zi de viață, asigurând imunitatea înaintea perioadei de risc și care durează până la sfârșitul perioadei de îngrășare.

Protecția suinelor este efectivă la 21 de zile de la vaccinare și durează 26 de săptămâni de la vaccinare la porcii pentru îngrășare, scrofițe și scroafe.

„Suntem foarte încântați de aprobarea acestui grup de modificări pentru Suvaxyn PRRS MLV, care permite medicilor veterinari și crescătorilor de porci să protejeze eficient purceii tineri și să depășească potențialele interferențe cu imunitatea maternă. Acesta este singurul vaccin PRRS aprobat în Europa pentru administrare încă din prima zi de viață, inducând o imunitate eficientă împotriva PRRS în doar 21 de zile de la administrare. Este astfel o oportunitate unică de a avea purcei protejați în perioada cu risc ridicat cum este perioada de înțărcare.” a declarat dr. Mónica Balasch, director la Global Veterinary Biologicals Research and Development, Zoetis.

Profesorul Enric Mateu de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) a declarat: „Instalarea timpurie a imunității este importantă în vaccinarea PRRS a purceilor. Cel mai adesea, incidența infecției explodează în crescătorii la purceii cu vârsta de 5-6 săptămâni după ce imunitatea maternă dobândită se estompează. A avea purcei imunizați la înțărcare poate ajuta la reducerea impactului îmbolnăvirilor.”

În plus, durata extinsă dovedită/demonstrată de 26 de săptămâni a imunității la scrofițe și scroafe oferă veterinarilor și producătorilor /crescătorilor mai multe opțiuni atunci când planifică un program de vaccinare împotriva virusului PRRS pentru animalele de reproducție, fie prin vaccinare în masă sau prin ciclu de producție, având certitudinea că acestea sunt protejate pentru cel puțin șase luni de la vaccinare. Prof. Mateu a adăugat „Menținerea imunității scroafelor la VPRRS la cel mai înalt nivel posibil este crucială pentru a avea efective stabile. Cu cât protocolul pentru rapel pentru vaccinarea împotriva VPRRS este mai simplu, cu atât rezultatul este mai bun.”

Produsul medicinal veterinar Suvaxyn PRRS MLV este un vaccin care conține o tulpină europeană de virus PRRS (genotipul 1), care a fost crescut și atenuat într-o linie celulară unică modificată, dezvoltată de Zoetis.Pentru mai multe informații accesați această pagină.

Despre Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie specializată în sănătatea animalelor, dedicată susţinerii clienţilor şi afacerilor acestora în cele mai bune moduri cu putinţă.

Cu o istorie de mai mult de 65 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și produse medicinale veterinare, completate de produse de diagnostic, teste genetice, bio-dispozitive și o serie de alte servicii. Zoetis deservește medicii veterinari, producătorii de animale și persoanele care cresc și îngrijesc animalele din fermă și animalele de companie, cu vânzări în peste 100 de țări. În 2018, compania a generat venituri anuale de 5,8 miliarde de dolari, având aproximativ 10.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.zoetis.com.