ROMÂNIA

Zoetis obține autorizația de comercializare pentru Simparica TrioTM

Comisia Europeană acordă autorizația de comercializare pentru Simparica TrioTM, un medicament antiparazitar pentru câini, într-o combinație triplă care se administrează o dată pe lună.

• Oferă medicilor veterinari o nouă opțiune pentru tratamentul infestărilor parazitare mixte externe și interne

• Tratează și are o eficacitate persistentă împotriva infestărilor cu căpușe și purici timp de o lună

• Tratează infestarea cu nematode gastrointestinale

• Previne bolile cauzate de viermii cardiaci (Dirofilaria immitis) și viermii pulmonari (Angiostrongiloza).

PARSIPPANY, NJ ‐ 20 Septembrie 2019 ‐ Zoetis Inc. (NYSE: ZTS) a anunțat astăzi că Comisia Europeană a acordat autorizația de comercializare pentru Simparica TrioTM (sarolaner / moxidectin / pirantel) comprimate masticabile, un medicament antiparazitar într-o combinație triplă care se administrează o dată pe lună, la câini cu infestări parazitare mixte externe și interne sau cu risc de infestări. Acordarea autorizației de comercializare a venit ca urmare a avizului pozitiv adoptat de Comitetul pentru produse medicinale veterinare la 18 iulie 2019.

„Aprobarea Simparica TrioTM oferă medicilor veterinari o opțiune sigură și eficientă pentru tratamentul infestărilor parazitare mixte externe și interne la câini, sub forma unor noi comprimate masticabile orale”, a spus dr. Domenico Otranto1, DVM, PhD, DipEVPC, Profesor în Parazitologie veterinară la Universitatea din Bari (Italia). „Simparica Trio și-a dovedit acțiunea rapidă de omorâre asupra puricilor și căpușelor având o eficacitate simultană în prevenirea bolilor cauzate de viermii cardiaci și a angiostrongilozei (boala viermilor pulmonari) și pentru tratarea infestării cu nematode gastrointestinale. Ușurința cu care se administrează tratamentul – un comprimat masticabil o dată pe lună ajută la o creștere a respectării tratamentului, oferind medicilor veterinari și proprietarilor de câini încredere într-o protecție continuă. "

„Suntem încântați să prezentăm Simparica Trio medicilor veterinari din Uniunea Europeană, un nou medicament antiparazitar eficace pentru câini, într-o combinație triplă”, a spus dr. Catherine Knupp, Vicepreședinte executiv și Președinte, Cercetare și Dezvoltare la Zoetis. „Acest produs inovator este rezultatul colaborării oamenilor de știință Zoetis din întreaga lume, care împărtășesc determinarea de a dezvolta noi medicamente care să ofere o valoare reală clienților noștri medici veterinari și animalelor aflate în îngrijirea lor. Adăugarea acestui nou medicament antiparazitar cu spectru larg la gama noastră de produse care conțin sarolaner ajută la adaptarea tratamentului antiparazitar al animalelor de companie la nevoile lor individuale.”

Piața globală a medicamentelor antiparazitare canine este de peste 4 miliarde de dolari USD (2) și este cea mai extinsă categorie terapeutică din cadrul medicamentelor pentru câini.

Simparica Trio demonstrează inovația continuă pe care o aduce Zoetis în categoria medicamentelor antiparazitare

Substanțele active din Simparica Trio sunt: sarolaner, care este activ împotriva puricilor și căpușelor; moxidectină, eficientă împotriva viermilor cardiaci, viermilor pulmonari și a unor viermi intestinali; și embonatul de pirantel, eficient împotriva nematodelor gastrointestinale (viermi cu cârlig și viermi rotunzi).

Simparica Trio a arătat că asigură o acțiune antiparazitară imediată și persistentă de ucidere, pentru o perioadă de cinci săptămâni împotriva a două specii de purici (Ctenocephalides felis și Ctenocephalides canis) și căpușelor Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus și Rhipicephalus sanguineus și timp de patru săptămâni împotriva Dermacentor reticulatus. Medicamentul a demonstrat un debut rapid al acțiunii, ucigând puricii înainte ca aceștia să aibă șansa să depună ouă și poate fi astfel utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru controlul dermatitei alergice cauzate de purici.

În plus, Simparica Trio este indicată pentru prevenirea bolilor cauzate de viermii cardiaci (Dirofilaria immitis) și viermii pulmonari (Angiostrongylus vasorum) și pentru tratamentul infecțiilor gastrointestinale cauzate de viermii rotunzi și viermii cârlig Toxocara canis (adulți imaturi (L5) și adulți); Ancylostoma caninum (larve L4, adulți imaturi (L5) și adulți); Toxascaris leonina (adulți); și Uncinaria stenocephala (adulți).

Spectrul Simparica Trio include imaturi de A. caninum și T. canis, ceea ce este important în combaterea contaminării mediului și minimizarea expunerii umane la acești paraziți zoonotici. Autorizația de comercializare pentru Simparica Trio s-a bazat pe rezultatele studiilor efectuate pe pacienți canini din opt țări si care au implicat peste 1900 de câini de diferite rase. Produsul este indicat câinilor cu vârsta de cel puțin opt săptămâni și 1,25 kg greutate corporală.

Zoetis se așteaptă să lanseze Simparica Trio în UE în primul trimestru al anului 2020. Comprimatele masticabile Simparica Trio vor fi disponibile în șase variante pentru câinii de toate dimensiunile.

Pentru mai multe informații despre Simparica Trio și informații complete despre prescriere, vizitați www.zoetis.com. Pentru mai multe informații despre autorizația de comercializare acordată de Comisia Europeană, faceți click aici.

Despre Zoetis

Zoetis este cea mai mare companie specializată în sănătatea animalelor, dedicată susţinerii clienţilor şi afacerilor acestora în cele mai bune moduri cu putinţă. Cu o istorie de mai mult de 65 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și produse medicinale veterinare, completate de produse de diagnostic, teste genetice, bio-dispozitive și o serie de alte servicii. Zoetis deservește medicii veterinari, producătorii de animale și persoanele care cresc și îngrijesc animale de fermă și animale de companie, cu vânzări ale produselor sale în peste 100 de țări. În 2018, compania a generat venituri anuale de 5,8 miliarde de dolari, având aproximativ 10.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.zoetis.com.

Despre paraziții interni și externi

Puricii și căpușele sunt o pacoste nu doar prin faptul că se hrănesc cu sângele câinilor pe care i-au parazitat, ci pot fi și purtători de boli pe care le transmit vectorial la alți câini, lucru supărător și dificil de tratat. Larvele provenite de la anumiți viermi gastrointestinali pot fi eliminate în mediu și reprezintă o amenințare de boli zoonotice pentru oameni, în plus bolile cauzate atât de viermii cardiaci (D.immitis) cât și de viermii pulmonari (A.vasorum) pot fi fatale pentru câinii afectați. (ESCCAP)3

AVIZ

Declarații anticipativeAcest comunicat de presă conține declarații anticipative care reflectă perspectivele actuale ale Zoetis în ceea ce privește planurile de afaceri sau perspectivele, performanța operațională sau financiară viitoare, așteptările privind produsele și alte evenimente viitoare. Aceste declarații nu reprezintă garanții pentru performanțe sau acțiuni viitoare. Declarațiile anticipative sunt supuse unor riscuri și incertitudini. Dacă unul sau mai multe dintre aceste riscuri sau incertitudini se materializează sau dacă ipotezele fundamentale ale conducerii se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele prevăzute de o declarație prospectivă. Declarațiile anticipative vorbesc doar de data la care au fost făcute. Zoetis declină în mod expres orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație de perspectivă, fie că este vorba de informații noi, evenimente viitoare sau de altă natură. O altă listă și descriere a riscurilor, incertitudinilor și a altor aspecte pot fi găsite în Raportul nostru anual în formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2018, inclusiv în secțiunile din acesta, cu titlul "Declarații și factori care pot influența evoluția Rezultatele viitoare "și" Punctul 1A. Factori de risc ", în Rapoartele noastre trimestriale în formularul 10-Q și în Rapoartele curente în formularul 8-K. Aceste depuneri și depuneri ulterioare sunt disponibile online la www.sec.gov, www.zoetis.com sau printr-o cerere la Zoetis.

  1. Dr. Domenico Otranto, este consultant pentru Zoetis Inc.
  2. Bazat pe estimările interne
  3. European Scientific Council Companion Animal Parasites Website (https://www.esccap.org/parasites/) Sept. 2019