ROMÂNIA

Abordarea One Health

Sănătatea animalelor şi a oamenilor este interdependentă

Considerăm că dezvoltarea de instrumente şi tehnologii sofisticate de protejare a sănătăţii animalelor de companie şi de susţinere a creşterii animalelor de fermă poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra sănătăţii publice şi furnizării globale de alimente sigure şi accesibile. Animalele şi oamenii au multe afecţiuni comune. Furnizarea de soluţii pentru noile boli infecţioase emergente ale animalelor ne ajută să protejăm sănătatea oamenilor.

  • Oamenii şi animalele au în comun o serie de afecţiuni, incluzând osteoartrita, afecţiunile renale, cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer, pentru a enumera doar câteva. Colaborarea dintre cercetătorii din domeniul sănătăţii animalelor şi a sănătăţii umane asigură un potenţial progres legat de înţelegerea bolilor reciproc relevante şi extinde abordarea translatării acestora în medicină.
  • O furnizare abundentă de proteine animale sigure, accesibile, începe cu animale sănătoase. Noi tehnologii destinate prevenirii, tratării sau controlării bolilor infecţioase, sau tehnologii care asigură rezultate previzibile în domeniul sănătăţii sau perfecţionarea eficienţei de furajare a animalelor de fermă ar fi extrem de valoroase pentru sectorul sănătăţii animalelor.
  • Peste 60 de procente din totalul bolilor infecţioase umane îşi au originea în animale.
  • Abordările de controlare a bolilor infecţioase la animale, în special în cazul animalelor de fermă, devin din ce în ce mai importante.

Posibilele beneficii ale colaborării cu o abordare One Health includ:

  • Aplicarea de modele in vivo pentru a ajuta la accelerarea cercetării preclinice
  • Partajarea de biblioteci complexe
  • Scurtarea ciclului de la cercetare la comercializare prin validarea obiectivelor moleculare în bolile naturale ale speciilor veterinare
  • Deschiderea de surse alternative de venituri din utilizarea de produse veterinare
  • Utilizarea expertizei Zoetis privind produsele biofarmaceutice veterinare (anticorpi monoclonali şi medicamente pe bază de proteine) pentru evaluarea obiectivelor la alte specii decât la rozătoare

Contactaţi-ne dacă doriţi să discutaţi despre o oportunitate de colaborare sau dacă doriţi informaţii suplimentare legate de parteneriatul cu Zoetis.